Lütfen Kataloglarımızı inceleyeniz;
Katalog 2
Katalog 1
Calsiphos, uzun araştırmalar sonucu, yüksek teknoloji uygulanarak elde edilmiş, sanayi sularının ıslahında ve şehir şebeke sularında suyun kalitesini yükselten kimyasal bir üründür. Sıcak veya soğuk su ile temas eden tüm metal yüzeylerde, borularda, soğutma, kule radyatörlerinde, kaplıca sıcak su şebekelerinde, buhar kazanı besleme sularında ve sayamadığımız birçok su sisteminde PAS – KOROZYON – KİREÇ TAŞI oluşumunu kesinlikle önler.
Galvaniz Borudaki Ağır Korozyon Tahribatı Calsiphos Kullanılmış Boruda Oluşan Koruyucu Tabaka
UYGULAMA:
Calsiphos, merkezi su sistemine, dispenser adı verilen tanklar sayesinde entegre edilir. Su tüketimine göre uygun dispenser seçimi yapılmalıdır. Ana su girişine bağlanabileceği gibi buhar
kazanı veya kapalı, açık devre su sistemleri öncesinde lokal olarak da bağlanabilir. Merkezi olarak bağlandığında, içme suyu olarak da rahatlıkla kullanılır. Sağlığa zararlı hiçbir etkisi olmadığı gibi, limitlerin altında içerdiği (2-3 ppm) Fosfat dolayısıyla insan sağlığına olumlu etkisi vardır. Avrupa’nın birçok ülkesinde, şehir şebekelerine CALSIPHOS dispenserleri merkezi olarak bağlanmıştır ve şehir halkı bu sudan istifade etmektedir. CALSIPHOS tonda 3-5 gr. hesabı ile suda erimektedir. Yani dispenserden 1 ton su geçtiğinde CALSIPHOS 3-5 gr. çözünmektedir. Bu konsantrasyonda
çözünen CALSIPHOS, suya 2-3 gr. (P205) Fosfat vermektedir. Bu oran CALSIPHOS’un işlevlerini yerine getirmesi için yeterlidir.
AMBALAJ:
25 Kg’lık içi polietilen, dışı oluklu mukavva kutularda.
ANALİZ RAPORLARI:
Bakteriolojik Rapor İl Sağlık Müdürlüğü Raporu
D.E.U. Analiz Raporu
Kullanım Alanları:
Belediyeler, Hastaneler,Askeri Üsler, Oteller, Çelik Fabrikaları, Kaplıcalar, Soğuk Hava Depoları, İndüksyon Dökümhaneler, Süt ve Süt Mamülleri Sanayi Tesisleri…?
CALSİPHOS kullanımında meydana gelebilecek pas,kireçlenme korozyonu kesinlikle önler ve sistemin veriminin korumasını ve arttırmasını sağlar.
CALSİPHOS kazan besleme suları, soğutma kule suları, kaplı ve açık devre su soğutma sistemleri, güneş enerji sistemlerinde kirecin içinde dolaştığı sisteme yapışmasını ve kireç taşı (Calsiyum Sülfat, Magnezyum Sülfat) oluşumunu önler.
ETKİ MEKANİZMASI :
Suda çözünen fosfat anyonu (P2 O5 – Fosfat Pentaoksit) olarak ifade edilebilir. (Ca+ ,Calsiyum katyonu) ile (SO4, Sülfat anyonu) molekülleri arasına sızarak Calsiyum katyonu ile Sülfat anyonunun birleşmesini elektriksel olarak engeller, dolayısıyla Calsiyum ve Magnezyum Sülfat anyon ve katyonları sistemde çökmeden dolaşır.
Kimyasal Reaksiyon: CALSİPHOS + H2O —> P2O5, P2O5 + CaCO3 —> Ca(PO4)2
KOROZYONA KARŞI ETKİ MEKANİZMASI
Yüksek temperatür ve basınç buhar kazanlarında genellikle korozyona karşı korumak için deoksijenasyon (oksijenden kurtarma) Sodyum Sülfit veya Hidrazin gibi oksijen yok edici kullanılarak yapılmaktadır.